Wat zijn de voordelen van het inkrimpen van uw boot?

Als trotse bootbezitter wilt u natuurlijk dat uw boot zo lang mogelijk meegaat. Onderhoud van een boot is erg belangrijk, maar in bepaalde situaties heeft uw boot nét dat beetje extra bescherming nodig. Bijvoorbeeld wanneer u de boot over land gaat vervoeren of wilt stallen in de winter. Van een zeilboot tot een sloep of jacht: krimpfolie is de beste oplossing voor de bescherming van uw boot. Maar wat is krimpfolie precies? Hoe wordt het gebruikt en wat zijn de voordelen?

Hoe werkt het inkrimpen van een boot?

de krimpers voordelen van het inkrimpen
Krimpfolie is een polymeer die duurzamer en sterker is dan rekfolie. Het materiaal krimpt door middel van verhitting tot een op maat gemaakte beschermhoes. Ongeacht de grootte of de vorm van het object. De naden worden met een brander vakkundig aan elkaar gehecht door gediplomeerd personeel. Bij het inkrimpen van een boot wordt er extra aandacht besteed aan kwetsbare onderdelen. Zo worden zwakke plekken voor het inkrimpen van de boot extra ingepakt of met vilt bekleed. Op die manier zijn ook onderdelen onder de folie goed beschermd.

Inkrimpen boot voor boottransport

Tijdens transport is een boot erg kwetsbaar. Zo kan uw boot onderweg beschadigen door bijvoorbeeld opspattend vuil, modder, slechte weersomstandigheden of steenslag. Met het inkrimpen van uw boot is deze goed beschermd tegen vuil en schade tijdens het transport. Bij transport wordt er gebruik gemaakt van extra dikke krimpfolie, zodat u extra verzekerd bent van veilig vervoer van uw boot.

Inkrimpen boot voor bootstalling

Ook als u uw boot wilt stallen, bijvoorbeeld voor het winterseizoen, is extra bescherming belangrijk. Met krimpfolie is uw boot extra beschermd tegen slecht weer, diefstal en vandalisme. De krimpfoliehoes kan worden voorzien van ventilatieroosters. Ook kunnen er onder de folie vochtvreters worden geplaatst. Zo voorkomt u schimmelvorming onder de folie. Wilt u tijdens de stalling de boot nog kunnen betreden? Dan is het aan te raden een speciale ritsdeur te laten plaatsen.

De voordelen van inkrimpen

Naast het beschermen van uw boot tegen invloeden van buitenaf heeft krimpfolie nog een aantal voordelen. Zo kunt u door het inkrimpen van uw boot deze in de winter ook buiten stallen en dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Voor zeilboten is het bijvoorbeeld erg kostbaar om de mast eraf te halen om de boot binnen te kunnen stallen. Daarnaast heeft het inkrimpen van uw boot ten opzichte van een dekzeil als voordeel dat water of sneeuw niet op de boot blijft staan. Met een dekzeil bestaat er kans op doorzakken. Tot slot wordt diefstal van apparatuur en onderdelen een stuk lastiger en dat geeft ook een veilig gevoel.

Wilt u meer informatie over het inkrimpen van uw boot? Lees dan alles over het inkrimpen van boten en jachten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte Aanvraag

    Vraag hier een offerte aan

    Translate »
    Share This